Hope - Click me to Contact me

VisionenVärldenBerättelserMaterial


Berättelsen: Villebrådet
Villebrådet
”Sniffandes hör jag hur de letar efter mig. Jag kryper ner djupare, hoppandes att soporna och de komposterande delarna av organiskt material skall dölja mig. Jag ser inte den sökande varelsen, bara hör hur den sniffar och snörvlar. Varelsen använder sin näsa och tunga för att finna mig, sitt villebråd.

Jag intalar mig att det här bytet inte ger sig så lätt. Sniffandet upphör…….ylandet börjar.
Den har hittat mig, jag slänger mig upp ur containern med ett fast grepp om kolven på min .357 Magnum revolver. Jag kramar av ett skott. KABLAM! Rekylen sparkar till i handen och kulan lämnar mynningen. Det heta blyet träffar den fläckhåriga hundvarelsen i strupen. Den slutar yla…..inte för sent hoppas jag. Blod och slem rinner ur hålet. Varelsen faller ihop och i ett sista ryck sluter sig käkarna, tungan darrar i luften och svansen slår omkring i grändens skräp.

Tystnad följer, resten av flocken kanske inte hörde. Smygandes i skydd av mörkret närmar jag mig ruinerna av en skola. .SKRAMMEL! Jag snurrar runt…..bakom mig står en till. Jag skjuter! Utan att kolla om jag träffade springer jag emot ruinen. Jag hoppas hitta skydd tills morgondagen gryr. Skrapandet av klor mot asfalten bakom mig tilltar i mängd och volym.

– Desmond Wilkes, Prahas ruiner.
Church tower in the mist